Àlbum personal del Bloc Colata sobre la 3ª Mon·doc, Montaverner novembre de 2010

dimecres, 29 de desembre del 2010

Mon-Doc 2010 alça el teló amb el millor documental valencià

Publicat a Vilaweb Ontinyent, dilluns 22.11.2010 00:36 h.

Nombrosa assistència de personalitats polítiques i culturals i de públic en la gala inaugural

La 3ª Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner (Mon-doc) s'ha inaugurat aquest diumenge 21 de novembre, amb la projecció de “Distancias”, film documental guanyador del premi Aula7, creat enguany per Mon-doc i únic guardó per al documental a terres valencianes. Hi ha estat recollit per Mariona Guiu i pel productor executiu de Turanga Films.

En aquesta gala inaugural també es va lliurar el premi del públic 2009 al director Ventura Durall pel seu documental “El Perdón”, sobre Andrés Rabadan, conegut com l’”assassí de la ballesta”.

A més del públic que omplia la sala de l’auditori, i la directora del festival, Catherine Ulmer, hi han assistit els diputats Mònica Oltra, Enric Morera, ambdós de Compromís, Jeanette Segarra, del PSPV, l’alcaldessa de Montaverner, Belén Esteve, el regidor de Cultura, Josep Sanchis i una nombrosa representació d’entitats socials i culturals de tota la Vall d’Albaida, així com alcaldes i regidors de la comarca.

Tal i com podeu consultar al programa, Mon-doc 2010 projectarà fins el 28 de novembre, en la seua setmana de cinema documental un total de dotze films en la seua secció oficial i els sis finalistes del premi Aula7. Els sis finalistes han estat seleccionats pels estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Politècnica de València, Campus de Gandia. Finalment, un jurat de professionals ha decidit atorgar el premi al documental “Distancias”, obra de Mariona Guiu i Lina Badenes. En aquesta pel·lícula les dues joves realitzadores valencianes, Mariona Guiu i Lina Badenes, es cuestionenn si quedar-se en el país al que pertanys, encara que els més propers se n'hagen anat, o partir. L'escenari és Cuba i els protagonistes, tres generacions distintes. Un documental actual, sobre un dilema universal.Montaverner

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada